Megújuló energiák

A hazánkban is egyre fontosabb szerephez jutó megújuló energiaforrások területén is szakértő csapattal támogatjuk partnereinket a beruházások megvalósíthatósági vizsgálataitól elkezdve, a kialakult elképzelések üzleti modellezésén át, egészen az engedélyeztetési folyamat lezárultáig. Igény szerint a projekt megvalósításában is vállalunk koordinátori és menedzsment feladatokat. Közreműködünk továbbá a finanszírozási háttér megtervezésében, a megfelelő és elérhető tőke és pályázati források bevonásában.

Megújuló energiaforrások

A megújuló energiaforrások területén az alábbi szolgáltatásokkal állunk Partnereink rendelkezésére:

  • Napelemes rendszerek  

    A megújuló energiák elkötelezettjeként arra törekszünk, hogy nyugat-európai és ázsiai partnereink segítségével reális, pénzügyileg is indokolt megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek. Kiemelkedő szerepet szánunk a napelemes (PV) rendszereknek, amelyek megtérülési ideje 10 év alatti, de cégünk vállalja szél-, biogáz- és biomassza erőművek- valamint fűtőművek építésének, és napkollektorok telepítésének továbbá kísérő- és depóniagáz hasznosításának teljes körű projektmenedzsmentjét. Szolgáltatásaink a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésétől a beruházások konkrét megvalósításáig terjednek. A beruházások tekintetében rugalmas finanszírozási konstrukciókkal állunk partnereink rendelkezésére.
  • Villamos energia tárolás

    A megújuló energia termelése igazán hatékonnyá a legmodernebb energiatárolási rendszerekkel válik. Ezek alapja, hogy abban az időszakban, amikor nincs szükség rá, a megtermelt, de fel nem használt energiát egy tárolóban raktározzuk, amelyet a későbbiek folyamán a hálózatba lehet táplálni. Ezen ritkaföldfém-alapú száraz akkumulátorok előnye, hogy több ezer töltési cikluson keresztül megtartják kapacitásukat, nagyobb energiasűrűségük miatt képesek több tízezer amperóra teljesítményre is, élettartamuk pedig elérheti a 15-20 évet is. Nagy előnyük, hogy méretüket és alakjukat változatosan lehet alakítani és méretükhöz képest nagy energiasűrűségük és kis tömegük ideális tározó egységgé teszi őket. 
    A megújuló energetikán belül szélenergia, biomassza, geotermia szabályozási környezetében jelentős tapasztalattal rendelkezünk.