Innovatív Energia Beszerzési Közösség

Társaságunk a magyarországi energetikai tanácsadás piacvezetőjeként, eddig közel 5000 partner számára nyújtott energiagazdálkodással kapcsolatos szolgáltatást, amely képet alkot a fogyasztói szokásokról, így a piacon egyedülálló tapasztalatra tett szert. Ezen tapasztalatainkra építve hívtuk életre az Innovatív Energia Beszerzési Közösséget, ahol a beszerzési közösségünkhöz csatlakozó tagok a közösségi beszerzési eljárás valamennyi előnyéből részesülnek.

A beszerzés során:

  • Összegyűjtjük a tagok energia felhasználási igényeit, mert több partner összefogása esetén a nagyobb fogyasztási volumen olcsóbb árakat eredményez, így juttatjuk a „kis” fogyasztási mennyiséget vételező partnereinket is a méretgazdaságosság előnyei révén kedvezőbb energiadíjhoz.
  • Elemezzük és kiértékeljük a rendelkezésre álló fogyasztási adatokat,
  • Harmonizáljuk a fentiek alapján kialakult portfóliót. Ennek során partnereink vételezési szokásainak elemzésével olyan csoportokat hozunk létre, ahol az egyes terhelési görbéket egymásra építve a fogyasztási csúcsok kioltják egymást, így csökkennek a teljesítmény kilengések, ezáltal többnyire a kedvezőbb árú (zsinóros) termékből ellátható a teljes portfólió,
  • Az ilyen módon létrehozott portfólióval a kereskedők számára egy olyan vonzó csomagot teremtünk, amely élesebb kereskedői versenyt generál, ezáltal lényegesen kedvezőbb árszintek és szerződési feltételek érhetőek el, mint amilyeneket az egyes cégek önállóan elérhetnek.