Kis-és nagykereskedelem (élelmiszerláncok, hipermarketek és bolthálózatok)

Kiskereskedelmi boltok esetében gyakran tapasztaljuk, hogy az energia beszerzésre nem jut elég figyelem, vagy kellő szakértelem hiányában nem tudnak kedvező konstrukciókat elérni. Pedig a kisvállalkozások esetében energia beszerzési szolgáltatásunk igénybevételével jelentős megtakarítások érhetőek el. Szakértőink úgy segítik ügyfeleinket, hogy megversenyeztetik a kereskedőket, így számukra kedvezőbb feltételeket érnek el.

A jelentősebb nagykereskedelmi hálózatok a bérlői energia továbbszámlázás rendszerében egyszerre érintettek továbbadóként – amikor bérbeadóként ők maguk továbbítják az energiát más, kisebb egységek felé –, illetve vételezőként, amikor bérlőként ők kapják áttételesen az energiát az általuk használt ingatlan üzemeltetőjétől (pl. plázák esetében). Társaságunk mindkét esetben segítséget nyújt a továbbszámlázási rendszer véleményezésben, kialakításában és működtetésében.

Egyes hipermarketeknél a fűtési időszak alatt rendszerint problémát jelenthet, hogy ahol magas belmagasságok vannak, ott  a meleg levegő felszáll, míg az alsóbb légrétegekben – ahol igazán szükség lenne a meleg levegőre – ott hűvösebb van. Ennek a problémának a megoldásában nyújt támogatást társaságunk az úgynevezett „levegő körték” alkalmazásával.

Társaságunk emellett az alábbi szolgáltatásokkal áll partnereink rendelkezésére:

  •        Egyszerűsített energetikai audit
  •        Energiagazdálkodás      
  •        Komplex energiahatékonysági audit    
  •        Vízmegtakarítás
  •        Napelemes rendszerek