Fémfeldolgozás és fémmegmunkálás

Energia beszerzésben szerzett több éves tapasztalataink azt mutatják, hogy a Fémfeldolgozás és fémmegmunkálás területén dolgozó vállalkozásokra jellemző, hogy az energiaköltségekben nagy tartalékok mutatkoznak. Tapasztalatainkra építve hívtuk életre az Innovatív Energia Beszerzési Közösséget (IEBK), amelyhez csatlakozva a tagok a közösségi energia beszerzési eljárás valamennyi előnyéből részesülnek. A szakembereink által létrehozott beszerzési közösségek a kereskedők számára egy olyan vonzó portfóliót jelentenek, amelyek élesebb kereskedői versenyt generálnak, így sokkal kedvezőbb árszintek és szerződési feltételek érhetőek el, mint amilyeneket az egyes cégek önállóan elérhetnek.

Az ipari folyamatok során jelentős hőtermelés fordulhat elő. Fontos tudni, hogy az ilyenkor keletkező hőtöbbletet vissza lehet nyerni és azt más területeken – fűtés, használati melegvíz, stb. – újra fel lehet használni. A hőtöbblet energiahatékony újrafelhasználásának lehetőségeit hivatott feltárni komplex energiahatékonysági auditunk.

Világítástechnika szempontjából a gyártás és feldolgozás során kiemelten fontos az egyes alkatrészek, munkafolyamatok megvilágítási szintje. Ezen túlmenően a magasabb környezeti hőmérsékletben dolgozók számára is fontos, hogy milyen fénytechnikai paraméterek mellet végzik a munkájukat (pl. kemencék mellett „hidegfehér” fényforrásokat érdemes elhelyezni). Társaságunk ehhez hasonló paramétereket alapul véve tesz javaslatot és végez világítástechnikai korszerűsítést ügyfelei számára.

Társaságunk emellett az alábbi szolgáltatásokkal áll partnereink rendelkezésére:

  •        Egyszerűsített energetikai audit             
  •        Energiagazdálkodás      
  •        Napelemes rendszerek
  •        Hővisszanyerő rendszerek