Irodaházak, logisztikai parkok, bevásárló- és szórakoztató központok

Az irodaházak, a logisztikai parkok, valamint a bevásárló- és szórakoztató központok működésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a fűtés-hűtés és egyéb légtechnikai rendszerek szabályzására, vezérlésére.

A villamos energia törvény már korábban is meghatározta a bérlői energia továbbszámlázásokkal kapcsolatos szerződések és számlaképek követelményeit. Ezen túlmenően – a jogszabály további szigorodása révén – 2012. január 1-jétől a bérlők leválhatnak a bérbeadói villamos energia díj továbbszámlázásáról és közvetlenül szerződhetnek más kereskedőkkel, továbbá saját mérési pontot alakíthatnak ki. Bérlői energia továbbszámlázási auditunk során szakembereink közreműködnek partnereink továbbadási szerződései rendszerének kialakításáról, a meglévő szerződések felülvizsgálatáról és arról, hogy azok igazodjanak az érvényes jogszabályi környezethez.
 
A tulajdonosok és üzemeltetők számára kiemelten fontos, hogy a bérlők energiafogyasztása megfelelően kerüljön mérésre. A Villamos Energia Törvény is kimondja, hogy ezen almérőket legalább 10 évente hitelesíteni, illetve cserélni szükséges. A hitelesítés többek között azért is fontos, mert 10 év elteltével az órák pontossága megkérdőjelezhető, több esetben nem azt méri, mint amennyi a valós fogyasztás. Cégünk ennek megfelelően vállalja a mérőórák hitelesítését és/vagy cseréjét – akár több ezres nagyságban is.
 
2012. január 1-jétől az épületek bérbeadásához a bérbeadó köteles érvényes épületenergetikai tanúsítással rendelkezni. Társaságunk komplex csomagjai kiegészítéseképpen ajánlja, és szükség esetén az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően elvégzi Partnerei részére a szükséges energetikai tanúsításokat.
 
Számos bérlő számára válik egyre fontosabbá, hogy irodája, gyártócsarnoka vagy üzlete olyan épületben legyen, amely megfelel a korszerű „zöld szemléletnek” és megújuló energiaforrásokat is használ. Hogy Ön is megfelelhessen ezen piaci elvárásoknak, társaságunk napelemes üzletágának munkatársai szívesen állnak rendelkezésére.
 
Az irodaházak esetében a fűtés, hűtés és frisslevegő vezérlés/szabályzás kérdésköre folyamatosan változik az egyes ügyféligényeknek megfelelően. A szabályzók programozásán túl társaságunk ezeket az igényeket vizsgálja meg úgy, hogy közben az energiaköltségeket is optimalizálja az irodaház számára.
 
Társaságunk emellett az alábbi szolgáltatásokkal áll partnereink rendelkezésére:
 
  •       Egyszerűsített energetikai audit             
  •       Energia beszerzés
  •       Energiagazdálkodás      
  •       Komplex energiahatékonysági audit
  •       Virtuális Erőmű Program            
  •       Vízmegtakarítás