Get Energy Magyarország Akadémia

A Get Energy Magyarország Akadémia (GEMA) célja, hogy hallgatói a korábban az egyetemen szerzett tudásukat a jelenlegi munkaerő-piaci igényekhez illeszkedve, a legfrissebb szakmai ismeretekekkel és a legújabb technológiai újításokkal bővíthessék. Társaságunk nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre az energetika területén, vezető tanácsadóként nagy a felelősségünk abban, hogy kivegyük a részünket a fiatalok képzéséből. Mindemellett az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a hazai munkaerőpiacon nehéz az általunk támasztott magas elvárásoknak megfelelő szakembereket találni, a hazai felsőoktatásból pedig kevés gyakorlati tapasztalattal és azonnal használható, naprakész piaci ismerettel kerülnek ki a diákok.

Egy energetikusnak ma már nemcsak műszaki, hanem gazdasági- és jogi ismeretekkel is rendelkeznie kell – ennek a komplex tudásnak a megszerzésében segít a hallgatóknak a GEMA. A féléves képzés során a diákok elismert energetikus, közgazdász- és jogi szakemberektől hallgathatnak meg előadásokat: a tananyagban az energiapiaci alapok mellett helyet kapnak az energia beszerzési-, a jogi- és a műszaki ismeretek, valamint a hallgatók bepillantást nyertek a megújuló energiák és a legújabb technológiák területére is. Az elméleti tananyag mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás is, amelynek keretében hallgatók megismerhetik a társaság egyedülálló know-how-ját, betekintést kapnak a belső folyamatokba, továbbá kommunikációs- és értékesítési tréningek és terepgyakorlatok keretében sajátítják el a szakma alapjait.

A képzés sikerét mutatja, hogy az első évfolyamból immáron kilenc GEMA hallgató főállású munkatársként dolgozik a Get Energy Magyarország Kft.-nél és folyamatban van a 2013-as hallgatók kiválasztása is.