Megjelent az Energia Napló legújabb száma!Megjelent az Energia Napló legújabb száma!

Finisbe érkezett a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklus, az utóbbi hónapokban az utolsó támogatási döntések is megtörténtek, többek között a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) több pályázati kiírását illetően is. Az elmúlt hetekben egyre több információ látott napvilágot a 2014-2020-as tervezési időszak főbb prioritásáról és az ehhez kapcsolódó pénzügyi tervekről. Aktuális számunkban bemutatjuk az energiahatékonysági illetve megújuló energia beruházásokkal kapcsolatos támogatási terveket.

Cégünk egy reggeli kerekasztal beszélgetés során kérdezett meg szakértőket aktuális energetikai témákról – atomerőmű, METÁR, okos hálózatok -, az erről szóló cikkünket a 3. oldalon találja.

Úton az okos hálózatok felé című cikkünk aktuális folytatásának fókuszában a tárolás szerepel.

Megjelent az Energia Napló tavaszi száma!Megjelent az Energia Napló tavaszi száma!

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatainak utolsó, 2010-es megnyitása óta eltelt két év megnövelte a megújuló- és komplex energiahatékonysági megoldásokat kínáló piac várakozásait. Az úgynevezett 4-es és 5-ös prioritások végső tartalommal 2012 decemberében és 2013 januárjában kerültek megnyitásra, akár 100%-os támogatási intenzitást nyújtva a pályázóknak. Az Energia Naplóban bemutatjuk a pályázatok tapasztalatait, és tanácsot adunk egy következő pályázati kiíráshoz való sikeres felkészüléshez.

Az energiahatékonyság növelésének új eszköze az ISO 50001-es szabvány, cikkünkben bemutatjuk a rendszer bevezetésének előnyeit és főbb elemeit.

Ha május, akkor földgáz beszerzés! Már csak 5 hétig válthatnak kereskedőt a fogyasztók a kedvezőbb szerződéses feltételek és árak elérésének céljából. Az Energia Naplóban olyan tényezőkre hívjuk fel olvasóink figyelmét, amelyek figyelmen kívül hagyása kedvezőtlen földgáz kereskedelmi ajánlatok elfogadását vonhatja maga után.

Megjelent az új Energia Napló!Megjelent az új Energia Napló!

A tavasz hagyományosan a földgázenergia-beszerzés időszaka. Az előző évektől eltérően azonban 2013-ban már februárban érdemes lesz gondoskodni a következő év energiaellátásáról – a részletekről Csécs Ákos beszerzési vezetőnk írásában olvashatnak.

Az energia költségeket azonban nem csak a kedvező szolgáltatói szerződések megkötésével lehet csökkenteni. További energiahatékonyságot növelő megoldásokról Rácz Attila termékfejlesztési tanácsadó készített összefoglalót olvasóink részére.

ENERGIA NAPLÓ 17. SZÁMENERGIA NAPLÓ 17. SZÁM

Cégünk számára is sok újdonságot hoz a 2013-as esztendő. Az eddigi energiahatékonysági menedzsment szolgáltatásaink mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a beruházások és az azokat előkészítő elemzések, felmérések. Hogy képesek legyünk megfelelni az új kihívásoknak, változtattunk az energetikai mérnökeink ezen munkafolyamataiban. Az egyszerűsített auditok és a gazdálkodás mellett a komplex energiahatékonysági auditok – beruházásokat előkészítő teljeskörű épületenergetikai feltáró vizsgálatok elkészítése válik meghatározóvá. Bővítettük szakembergárdánkat, az évfordulón három újabb mérnök csatlakozott az immár közel 30 fős szakértői csoporthoz.
 
A solar üzletág – kiegészülve a Raabvill Kft.-vel történő stratégiai együttműködésben csatlakozó tucatnyi szakemberrel – több MW napelemes kapacitás kivitelezését tervezi 2013-ban.
 
Az értékesítésben is követnünk kell a piac igényeit és a vállalat stratégiáját. A rendszer átalakítása során arra törekedtünk, hogy a rugalmas feltételek mellett az értékesítési csapat képes legyen a nagyobb hozzáadott értékű, komplexebb termékek és szolgáltatások képviseletére is.
A változásokat igyekszünk ügyfeleink számára is mielőbb érzékelhetővé tenni. Ennek egyik első lépéseként megújítottuk weboldalunkat, bízva abban, hogy így még könnyebben áttekinthetővé válnak az energetika minden területét lefedő szolgáltatásaink.

Megjelent az Energia Napló karácsonyi száma!Megjelent az Energia Napló karácsonyi száma!

A tél kezdete az ünnepek közeledtével hagyományosan az évértékelés időszaka, Társaságunk esetében a II. Get Energy Konferencia adott ennek a visszatekintésnek teret. A rendezvényről készült összefoglalónk mellett tájékoztatót olvashatnak a 2013-as villamos energia beszerzési időszak tanulságairól és a napelemes üzletágunk indulásának első lépéseiről is.

Az elmúlt évek hagyományait követve, a Get Energy Magyarország Kft. ismét részt vállal egy karácsonyi jótékonysági kezdeményezésében: 2010 után immáron másodszor csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági akciójához. A munkatársaink által felajánlott cipős dobozokat - és benne kiválogatott szebbnél szebb karácsonyi ajándékokat - megdupláztuk, így a karácsonyi képeslapra szánt összegből több tíz csomagot tudtunk a rászoruló gyermekek számára összeállítani.

ENERGIA NAPLÓ 15. SZÁMENERGIA NAPLÓ 15. SZÁM

Az ősz hagyományosan a villamos energia beszerzés időszaka. Társaságunk, a földgáz-és villamos energia beszerzésben szerzett több éves tapasztalatára építve az idei évben életre hívta az Innovatív Energia Beszerzési Közösséget (IEBK). Beszerzési közösségünkhöz csatlakozó ügyfeleink a közösségi energia beszerzési eljárás valamennyi előnyéből részesülhetnek – mindezekről az előnyökről Csécs Ákos beszerzési vezetőnk tájékoztatja Önöket. Bár már 2007 óta jól definiált és átlátható szabályozás vonatkozik a napelemes rendszerek engedélyeztetésére, azt mindeddig csak egy szűkebb szakmai kör alkalmazta. Cikkünkben körbejárjuk a különböző teljesítményű erőművekre vonatkozó hazai engedélyeztetési eljárásokat. Hasznos időtöltést kívánok! Tóth Zoltán stratégiai igazgató

ENERGIA NAPLÓ 14. SZÁMENERGIA NAPLÓ 14. SZÁM

A Get Energy Magyarország Kft.-nél idén nyáron sem volt uborkaszezon… sőt elmondhatjuk: évek óta nincsen! Július végén osztottuk ki az első diplomákat a Get Energy Magyarország Akadémián. Büszkék vagyunk arra, hogy a több mint száz jelentkezőből kiválasztott első évfolyam hallgatói közül tíz kiváló fiatal tehetség augusztus 1-jétől már munkatársként kezdi meg karrierjét nálunk. Terveink szerint meglévő és jövőbeli ügyfeleink energetikus mérnökként, beszerzési- illetve energiagazdálkodási szakértőként vagy műszaki értékesítési szakértőként fognak velük találkozni, az ő frissességük és lelkesedésük ad új energiát társaságunknak. Az új energiára pedig ősztől ismét nagy szükségünk lesz: a Get Energy Magyarország Kft., a megújuló energiák és a környezetvédelem elkötelezett támogatójaként elindította napelem (solar) üzletágát. Új szolgáltatásunk előkészítése és fejlesztése jelenleg is folyamatban van. Kijelöltük a legfontosabb stratégiai irányokat, kizárólagos szerződést kötöttünk Ázsia piacvezető napelem gyártójával, egy, a világ 65 országában jelenlévő inverter gyártóval, valamint a tartószerkezetek tekintetében egy németországi partnerrel. A solar projektről részletes tájékoztatást, a napelemes rendszerekről pedig hasznos információkat talál energetikai tájékoztatónk legfrissebb számában. Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

ENERGIA NAPLÓ 13. SZÁMENERGIA NAPLÓ 13. SZÁM

Büszkén tájékoztatjuk Önöket, hogy a Generali-Providencia Biztosító Zrt. után az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) is Társaságunkat választotta energetikáért felelős együttműködő partnerének. Munkatársaink a jövőben speciális ajánlatokkal keresik majd fel a szövetség tagjait. Sikeresen lezárult a 2012/2013-as földgáz energia beszerzési időszak, szakembereink az idei évben is jelentős – esetenként akár 15%-os megtakarítást értek el partnereink számára. A részletekről Csécs Ákos beszerzési vezetőnk számol be. A Get Energy Magyarország Kft. képviseletében részt vettünk a Münchenben ötödik alkalommal megrendezett Intersolar Kiállítson, az erről készült beszámolónkat szintén elolvashatják az Energia Napló legújabb számában.

ENERGIA NAPLÓ 12. SZÁMENERGIA NAPLÓ 12. SZÁM

Örömmel tájékoztatjuk Partnereinket, hogy Get Energy Magyarország Kft. lett a Generali-Providencia Biztosító Zrt. energetikáért felelős stratégiai partnere. Munkatársainkkal együtt büszkék vagyunk arra, hogy e nagy múltú, nemzetközi megbecsülésnek örvendő társasággal vállvetve még többet tehetünk hazánk energiahatékonyságáért és ezáltal a fenntartható jövőért. Az Energia Napló legújabb számában folytatjuk megújult energiagazdálkodási csomagjaink bemutatóját, és beszámolunk az energiatárolás területét érintő újdonságokról is. Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

ENERGIA NAPLÓ 11. SZÁMENERGIA NAPLÓ 11. SZÁM

A célegyenesébe fordult a 2012-2013. évi földgáz energia beszerzés, ezekben a hetekben még lehetőség van arra, hogy kedvező feltételekkel kössünk ellátási szerződést. Azon partnereink számára, akik gázévre kötötték meg korábbi ellátási szerződéseiket, a kereskedőváltás határideje 2012. július. 1. Az Energia Napló májusi kiadásában a földgáz beszerzéshez nyújtunk segítséget, sorozatot indítunk új energiagazdálkodási szolgáltatásunkról, továbbá tájékoztatót olvashatnak az energiatárolás legújabb fejlesztéseiről valamint a smart gridről. Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

Megjelent az Energia Napló áprilisi száma!Megjelent az Energia Napló áprilisi száma!

Az Energia Napló áprilisi számában összefoglalót olvashatnak társaságunk HVG ellen megnyert sajtóperéről, továbbá a második kurzusához érkezett GEMA-ról, cégünk saját akadémiájáról is. Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

Megjelent az energia Napló márciusi száma!Megjelent az energia Napló márciusi száma!

Március 6-án, a Parlamentben átadásra kerültek az Energiatudatos Vállalat címek. Büszkék vagyunk arra, hogy tanácsadóink segítették az első 50 csatlakozott vállalatot a vállalások megtételében, amelynek köszönhetően – kizárólag szervezeti, menedzsment és kontrolling akciókkal - vállalatonként átlagosan egy millió forint energiaköltség megtakarítást értünk el. Márciusban egyre többen Önök közül szembesülnek azzal, hogy a következő gázévre vonatkozó beszerzéseket kezelni kell. Cégünk különleges ajánlatáról – ami a beszerzés mellett egyéb energiagazdálkodási szolgáltatást és ügyfélszolgálati ügyintézést is jelent – is olvashatnak az Energia Napló aktuális számában. Az örömünkbe némi üröm is vegyül, hiszen a nagy energiaszolgáltatók részéről továbbra sem látjuk az együttműködést, a pontos számlázás és a korrekt kommunikáció megvalósulását. Cikkünkben egy újabb PR trükköt leplezünk le, amivel az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport próbálja az ügyfeleivel szemben fennálló hiányosságait elfedni.

Megjelent az Energia Napló II. évfolyamának 1. számaMegjelent az Energia Napló II. évfolyamának 1. száma

Az Energia Napló II. évfolyamának első számában összefoglalót olvashatnak a Villamos energia továbbszámlázásokat érintő legfontosabb tudnivalókról és a szabályozást érintő 2012-es változásokról (4. oldal). Február 9-én húsz hallgatóval elindul a Get Energy Akadémia első évfolyama: a képzés elindításának hátteréről és a jelentkezés folyamatáról is készítettünk egy összeállítást (3. oldal). Sikertörténet rovatunkban pedig megismerhetik a Sümeg Várat üzemeltető Papp családot (7. oldal). Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

Megjelent az Energia Napló legújabb számaMegjelent az Energia Napló legújabb száma

Örömmel és büszkeséggel tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az energetikai „utánpótlás nevelés” érdekében a Get-Energy Magyarország Kft. elindította saját Akadémiáját. Az első jelentkezők már túl vannak az írásbeli és a szóbeli felvételin is, december közepén pedig újabb fiataloknak adunk esélyt a megmérettetésre. A képzésről bővebben olvashat energetikai tájékoztatónkban. A céges hagyományokhoz híven társaságunk 2011-ben is jótékonysági adományra költi a karácsonyi képeslapokra szánt összeget. A Class FM reggeli műsora, a Morning Show, valamint a CLB Független Biztosítás Alkusz közös karácsonyi jótékonysági akciójához csatlakozva támogatjuk a SOTE 1. számú Gyermekklinikáját egy nélkülözhetetlen életmentő műszer megvásárlásában.

Megjelent az Energia Napló legújabb számaMegjelent az Energia Napló legújabb száma

Október 12-én a Parlamentben, ünnepélyes keretek között elindult az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat. A Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő kezdeményezés országos jelentőségét mutatja, hogy mögötte olyan kiemelkedő személyiségek állnak, mint Szili Katalin elnök asszony és Kövér László elnök úr a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács részéről, valamint Jávor Benedek úr, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke. Vezető egyetemek, kutatóintézetek, szakmai és társadalmi szervezetek sorakoztak fel az energiahatékonyság növelését megcélzó kezdeményezés mögé. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy eddigi eredményeink elismeréseként cégünk elsőként kapott jogosítványt arra, hogy akkreditált energetikai tanácsadóként támogassa és segítse az Energiatudatos Vállalat cím elérését kitűző vállalatokat. A pályázatról, valamint a cégünk által megtett első lépésekről bővebben olvashat energetikai tájékoztatónkban. Hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

Megújult arculattal megjelent az Energia Napló legújabb számaMegújult arculattal megjelent az Energia Napló legújabb száma

Az Energia Napló legújabb számában bemutatjuk Önöknek az Energiahatékonysági Kiválósági Díjat, valamint tájékoztatjuk Önöket a KÁT rendszerrel kapcsolatos fogyasztóvédelmi törekvésünk legfrissebb eredményeiről. Folytatjuk az energiapiaci szereplők bemutatását célzó sorozatunkat – tájékoztatónk e havi számában a földgáz energia témakörét járjuk körbe. Ezekhez, és a többi cikkhez hasznos időtöltést és kellemes olvasást kívánunk!

ENERGIA NAPLÓ 2011/4. számENERGIA NAPLÓ 2011/4. szám

Megjelent az Energia Napló, a Get Energy Magyarország Kft. energetikai tájékoztatójának negyedik száma. Hasznos időtöltést kívánunk!

ENERGIA NAPLÓ 2011/3. számENERGIA NAPLÓ 2011/3. szám

Megjelent az Energia Napló, a Get Energy Magyarország Kft. energetikai tájékoztatójának harmadik száma. Hasznos időtöltést kívánunk!

ENERGIA NAPLÓ 2011/2. számENERGIA NAPLÓ 2011/2. szám

Kérjük, fogadja szeretettel második hírlevelünket, amelyben összegyűjtöttük Önnek azokat a fontos törvényi, jogszabályi változásokat, újdonságokat és tudnivalókat, amelyek ismerete megkönnyíti az energiapiacon történő tájékozódást, és segítséget nyújt egy-egy üzleti döntésben!

Energetikáról MindenkinekEnergetikáról Mindenkinek

A Get Energy Kft. mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy az energetika sajátos területén sokoldalú segítséget nyújtson ügyfelei számára. Ezt a célt szolgálja most először megjelenő szakmai hírlevelünk, az Energia Napló, amelyben független forrásként valódi információkkal kívánunk szolgálni Partnereink számára.