Minitőzsde

A Minitőzsde társaságunk saját fejlesztésű, a piacon egyedülálló elektronikus energia beszerzési platformja, amelynek célja, hogy a nagyobb éves fogyasztással rendelkező ügyfeleink megfelelő időben és feltételekkel szerződhessenek a következő időszaki villamos és földgáz energia ellátásukra.

Az online rendszer megteremti annak lehetőségét, hogy ne az év egy adott időszakában, hanem az egész év során lehetősége legyen az energiakereskedőknek versenyezni az ügyfél ellátásáért. Ennek előnye ügyfeleink számára az, hogy az év során az energiaárak szezonalitásából és volatilitásából származó árelőnyöket megkaphassák, és elkerüljék azt, hogy egy olyan időszakban versenyeztessék az energia kereskedőket, amikor az energia árak éppen magasabban vannak.

Ezen az online felületen keresztül az energiakereskedőknek lehetőségük van hetente villamos és földgáz energia ellátási ajánlatokat adni ügyfeleink számára, melyet az ügyfelek akár el is fogadhatnak. E mellett ügyfeleink megadhatnak egy olyan villám árat és további szerződéses paramétereket - hasonlóan több aukciós portálhoz -, melyet az energiakereskedők bármikor az év során elfogadhatnak, és így létrejöhet az ügyfél elvárásainak leginkább megfelelő energia ellátási szerződés.

Minitőzsde szolgáltatásunk keretében ügyfeleink tehát egyszerre három szolgáltatásban részesülnek:

 

1.   Az ügyfél által előre megadott beszerzési feltételek alapján heti rendszerességgel tesznek ajánlatokat az ügyfél részére azon energiakereskedők, akik az ügyfél által előre rögzített szerződéses feltételeket (pl. fizetési határidő, tolerancia sáv, elszámolás devizaneme, stb.) elfogadják.

 

2.    Villámáras szolgáltatásunk a felhasználó számára az „álom ár” elérésére ad lehetőséget, hiszen saját maguk határozhatják meg azt az energiadíjat, amely számukra a legkedvezőbb. Az elérni kívánt árat egész évben láthatóvá tesszük a kereskedők számára, akik így azt bármikor elfogadhatják. Ez a klasszikus ajánlatkéréses módszerrel vagy e-aukcióval szembe állítva nem egy időpillanatban érvényes piaci trend alapján kínál szerződéses lehetőséget, hanem a kereskedők portfóliójának és az energiapiaci lehetőségeinek felhasználásával az év bármely pillanatában.

 

3.  Szolgáltatásunk igénybevételével társaságunk nyomon követi azt, hogy az Ügyfél által megadott összes szerződéses paraméter beépítésre kerüljön a végleges, ügyfél és kereskedő közötti energia ellátási szerződésbe.