Energia menedzsment

Miért éri meg a Get Energy Magyarország Kft.-vel energiagazdálkodási szerződést kötni?  

Az energiagazdálkodási szerződés esetén a Get Energy Magyarország Kft. által nyújtott szolgáltatások költséghatékonyabbak, mint egy főállású energetikus munkatárs alkalmazása. Azon cégeknél is optimális megoldás a cégünk szolgáltatása, ahol eddig nem volt szükség energetikusra, de fontosnak tartják, hogy naprakészen ellenőrizék és felügyeljék energia kiadásaikat.

Kinek éri meg energiagazdálkodási szerződést kötni?  

A gazdálkodási szerződést minden energia tudatos vállalatnak érdemes megkötnie, hiszen így energia kiadásait a lehető legjobban tudja optimalizálni, tervezni és a jelentkező megtakarítási lehetőségeit kiaknázni. Energiagazdálkodási szerződést keretei között egy átlagos cég esetében éves szinten akár 10 % megtakarítás is elérhető.

Hogyan látja el a Get Energy Magyarország Kft. a gazdálkodási vagy jövő megtakarítási feladatokat?  

A Get Energy Magyarország Kft.-nél egy több mint húsz energetikai mérnökből álló szakmai csapat dolgozik azon, hogy a partnereink számára mindig a legmagasabb szakmai szolgáltatást nyújtsuk. A folyamatos számlakontroll és a cégekkel való együttműködések során további megtakarítási lehetőségeket is feltárunk, amelyekkel partnereink energia költségei tovább csökkenthetők.

Milyen plusz munkát jelent az Egyszerűsített energetikai audit a vizsgált cégnek?  

Önnek más tennivalója nincs, mint cégünk rendelkezésére bocsátani a következő dokumentumokat:

  • szerződés és írásos meghatalmazás a megrendelőtől, amely alapján információkat kérhetünk be a közüzemi szolgáltatóktól
  • érvényes kereskedelmi energiaszerződések, illetve hálózathasználati- és csatlakozási szerződések (korábbi néven közüzemi szerződések) másolati példánya
  • elmúlt 12 hónap közüzemi (áram, gáz, távhő és víz) számláinak másolata

A fent említett dokumentumok kézhezvétele után megkezdjük a részünkre átadott anyagok átvizsgálását, majd jelentésben tájékoztatjuk partnereinket munkánk eredményéről.

Hogyan történik az Egyszerűsített Energetikai Audit szolgáltatás?  

A szerződés aláírását követően partnereink – fénymásolatként vagy elektronikus úton –  eljuttatják számunkra a kért dokumentumokat. A vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk az ügyfeleket, kérésre eljárunk a szolgáltatónál. Audit jelentésünk része egy Egyszerűsített energiamérleg is, amely az alábbi információkat tartalmazza:

  • A múltbéli audit eredményének valamint a jövőre vonatkozó megtakarítási lehetőségek bemutatása
  • Tanácsadás az „Energiatudatos vállalat” cím elnyerésére
  • Energia beszerzési tanácsadás
  • Iparági benchmark adatok

Mennyibe kerül az Egyszerűsített energetikai audit szolgáltatás a cégünknek?  

A szolgáltatás ügyfeleink részére nem jár fix költséggel, a Get Energy Magyarország Kft. kizárólag sikerdíjban részesül. Sikerdíjunkat csak akkor kapjuk meg, ha a szolgáltatónál eljárva az általunk kimutatott túlfizetések visszautalásra, vagy ügyfeleink szolgáltatónál vezetett folyószámláján jóváírásra kerültek. Ha a vizsgálat során nem tárunk fel veszteséget, akkor semmilyen javadalmazásra nem tartunk igényt.

Milyen jogszabály/ok biztosítják a visszaigénylést?  

A megtakarítási javaslatok minden esetben megfelelnek az érvényben lévő törvényi szabályozásoknak (VET, GET, stb.), így ügyfeleinket ezért a későbbiekben nem érhetik hátrányok. Az Elosztó és a Felhasználó közötti hálózat csatlakozási és hálózat használati szerződés minden esetben kiadható harmadik fél számára (jelent esetben a Get Energy Magyarország Kft-nek), ha erre a Fogyasztó írásos meghatalmazást ad.

Mi a teendő, ha a kereskedővel, szolgáltatóval korábban titoktartást írtunk alá?  

Amennyiben ilyen jellegű titoktartási kötelezettség van érvényben, úgy ezen információkat nem szükséges velünk megosztani, ez a felülvizsgálat hatékonyságát nem befolyásolja. Egy általunk átküldött táblázat kitöltése helyettesítheti ezen információkat.

Jár-e pereskedéssel az Egyszerűsített energetikai audit szolgáltatás?  

Szó sincs pereskedésről. A hibák kijavítása a szolgáltatóknál ügyintézői, ügyfélszolgálati szinten történik, és mivel az esetleges túlfizetések okait szakmailag is alátámasztjuk, ezért az esetek nagy részében különösebb fennakadás nélkül kijavítják a hibákat. Az Egyszerűsített energetikai audit felülvizsgálatból származó megtakarítások érvényesítése után is megmarad az Energiaszolgáltatóval korábban kialakult kapcsolat, mert a javaslataink mindegyike a hatékony energiagazdálkodást tartja szem előtt, amely mindkét fél részéről átlátható, és a törvényi szabályoknak eleget tevő energiagazdálkodást biztosít a jövőben.

Logisztikai parkot üzemeltetünk, és nagy kihívás számunkra a bérlői továbbszámlázások havi kalkulációja. Ebben tudnak segíteni?  

Igen, az energiagazdálkodási szolgáltatásunk keretében cégünk vállalja a bérlői továbbszámlázások lebonyolítását és havi kalkulációját.