Virtuális Erőmű Program

Virtuális Erőmű Program

 
A Get-Energy Magyarország Kft. a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. első akkreditált vállalati tanácsadójaként segít a vállalatok energiahatékonyságának javításában, az „Energiatudatos Vállalat” ill. az „Energiahatékony Vállalat” cím elnyerésében, hozzájárulva ezzel Magyarország Európai Unió felé tett vállalásának teljesítéséhez.
 
Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat
 
A fel nem használt energia a legzöldebb energia, amelyet az Európai Unió is felismert, így az energiahatékonyság kiemelt figyelmet kapott. Magyarország – a többi tagállamhoz hasonlóan – vállalta az energia felhasználás csökkentését, melyet az Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervben fogalmazott meg. Eszerint Magyarországnak 2020-ra 1500 GWh megtakarítást kell elérnie. A magyar kormány valamint szakmai és társadalmi szervezetek támogatásával elindult Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat és az ehhez kapcsolódó Virtuális Erőmű Program segíti a vállalatok energiahatékonysági törekvéseit, és számszerűsíti az elért megtakarításokat, amelyek egy virtuális erőműben kerülnek elszámolásra.
A pályázat keretében a vállalatok energiatudatosságának felmérése egy átfogó kérdőív alapján történik, amely nemcsak a jelenlegi állapot és az esetlegesen rendelkezésre álló rejtett erőforrások felmérésére nyújt lehetőséget, hanem vállalások megtételére is. Mindezek alapján kerülhet kiosztásra az Energiatudatos Vállalat díj, amelynek átadására minden évben a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon, azaz március 6-án, a Parlamentben kerül sor. A díjjal nemcsak egy használható védjegyhez, azaz egy kiváló marketingeszközhöz jutnak a vállalatok, de a jövőben pályázati- és beszállítói lehetőségek valamint egyéb állami ösztönzők is fognak hozzá kapcsolódni.
 
Get-Energy Magyarország Kft.: Akkreditált vállalati tanácsadó
 
Vállaljuk, hogy folyamatos szakmai tanácsainkkal, ügyfélkapcsolati menedzsereink és energetikai szakembereink bevonásával segítjük a vállalatokat az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázaton való sikeres részvételben. Keretszerződés alapján, fix díj nélkül felmérjük a vállalat aktuális energetikai állapotát (energia menedzsment). Ennek során igyekszünk olyan megtakarítási lehetőségeket is feltárni (energia beszerzés, ill. jövőbeni energia menedzsment), amelyek pénzügyi alapot teremtenek a vállalások teljesítésében (energiagazdálkodás) illetve finanszírozási és szakmai segítséget nyújtunk az energia megtakarítással járó beruházások kivitelezéséhez is (ESCO).